ЕЛЕМЕНТАРНЕ НЕПОГОДЕ-УЗРОК ЗА ПРОГЛАШЕЊЕ ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ  У ДЕЛУ ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА
16.03.2015

НЕОПХОДНО ОДРЖАВАТИ КАНАЛЕ ЗА ОДВОД ОТПАДНИХ ВОДА

Одборници Скупштина градске општине Палилула у Нишу, на 15. редовној седници одржаној 16.марта, након разматрања информације председника општине Бобана Џунића о стању на поплављеном подручију општине, усвојили су закључак о ПОКРЕТАЊУ ИНИЦИЈАТИВЕ, о проглашењу ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ на свим угроженим деловима Градске општине Палилула.

„Како би могло да се ефикасно и правовремено одреагује и примене предвиђене мере Законом о ванредним ситуацијама и тиме помогне локалном становништву да не дође до настанка још већих последица и још веће штете, потребно је да се прогласи ванредна ситуација на свим угроженим деловима Градске општине Палилула-истакнуто је у закључку Скупштине.

Услед обилних падавина почетком ове године, дошло је до плављења неколико приградских насеља и сеоских подручја у општини Палилула, дуж старог ауто-пута „Ниш—Лесковац. Угрожени су стамбени и пословни објекти, пољопривредне парцеле, локална комунална инфраструктура и локални асфалтирани путеви. Иако је прошло скоро три месеца, није дошло до повлачења воде већ ниво воде расте сваког дана. У конкретном случајају не ради само о поплави већ на појединим деловима поплављеног подручја, појавила су се и клизишта, пример насеља у  Габровцу, Крушцу и Мрамору, што ову ситуацију додатно чини алармантном.

Ова иницијатива, уз образложење, под хитно упућена је Штабу за ванредне ситуације на територији Града Ниша, Градоначелнику и Градском већу Града Ниша а о стању на терену обавештени су и надлежни републичи органи и предузећа. (Д.Видојковић)